Rondreis Namibië

Rondreis Namibië

€2900 per persoon

Namibië is zonder twijfel één van de mooiste natuurbestemmingen van zuidelijk Afrika. Eindeloze zandduinen, woestijnen, wildparken… een paradijs voor natuurliefhebbers.

Avonturiers voelen zich hier thuis. Ga kamperen in de woestijn of maak een driedaagse trektocht. Ook voor families en koppels zijn er tal van formules. Een rondreis door Namibië is een aaneenschakeling van extremen.

1
Dag 1    Frankfurt - Windhoek
Je vertrekt vanuit Frankfurt naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië.
2
Dag 2  Kalahari
Rit van Sossusvlei door de Kalahariwoestijn, het thuisland van de San of Bosjesmannen. De Kalahari strekt zich uit van de Kaap tot het Congo basin. Het is de grootste zandvlakte ter wereld en spreidt zich over negen landen uit. Het is een droog gebied, maar de Kalahari bewijst dat er leven is in de woestijn. Je treft er specifieke fauna en flora, voornamelijk doornstruiken, grassen en kameeldoornbomen evenals springbokken oryxen en kudu's.
3
Dag 3    Fish River Canyon
Een desolaat landschap met droge kokerbomen en grillige rotsformaties leidt naar de Fish River Canyon. Het is de tweede grootste canyon ter wereld en een veilige plaats voor dieren als de zeldzame bergzebra en schuwe klipspringer. De Fish River Canyon kenmerkt zich door ruige kale bergen en diepe kloven. Het ravijn is 160km lang, gemiddeld 500m diep en op sommige plaatsen tot 25 km breed. Er zijn meerdere panoramische uitkijkpunten van waar je een indrukwekkend zicht hebt over de canyon. Ook sportieve wandelaars komen aan hun trekken want zij kunnen een stevige stap zetten.
4
Dag 4-5   Lüderitz en Kolmanskopf
Lüderitz is een stad aan een baai op de zuidwestkust van Namibië. Deze merkwaardige stad was de eerste Duitse nederzetting in Zuidwest-Afrika tijdens de Duitse koloniale tijd. De stad draagt nog steeds een Duits karakter, onder meer door de grote kerk met spitse toren en de Duitstalige straatnamen. Zo dor en levenloos als het land rond de stad lijkt, zo uitbundig is het leven in de koude Atlantische Oceaan. Het wemelt er van de pinguïns, robben, bruinvissen, dolfijnen en walvissen. Op dag 5 kan je Kolmanskopf bezoeken. Dit was ooit een nederzetting die speciaal gebouwd werd voor het personeel van de bloeiende diamantsector. Nu is het een spookstad volledig bedolven onder het zand van de Namib woestijn.
5
Dag 6-7   Namib woestijn
Rit naar de Namib woestijn waar je de wereldberoemde oranjerode zandduinen kan bezoeken. Het is één van de oudste woestijnen ter wereld en er zijn gigantische duinen van wel 275 meter hoogte, misschien wel de hoogste ter wereld. Ga best zo vroeg mogelijk naar Sesriem om Sossusvlei in al zijn glorie te aanschouwen. Je kunt ook een excursie boeken waarbij een professionele, lokale gids je per 4x4 meeneemt naar de zandduinen. De zonsondergang is één van de hoogtepunten, de kleurweerkaatsing van het zonlicht over de duinen is werkelijk spectaculair.
6
Dag 8-9   Swakopmund
Je reist verder naar Swakopmund, een Duits oud-koloniaal stadje aan zee. Het is de belangrijkste badplaats van Namibië. Talrijke optionele excursies zijn mogelijk.
7
Dag 10   Twyfelfontein
In de omgeving van de Twyfelfontein zijn talrijke prehistorische rotstekeningen gevonden. De afbeeldingen van giraffen, oryxen en ander wild tonen dat deze streek vroeger groen en vruchtbaar was. De bekendste tekening is de White Lady aan de Brandberg, die je enkel via een vrij zware wandeling kan bereiken. Naast de Burnt Mountain ('verbrande berg') en het Petrified Forest ('versteend woud') vind je er ook nog de gekende Organ Pipes. Deze zuilen in de vorm van orgelpijpen zijn gevormd door erosie van vulkanisch gesteente.
8
Dag 11-12   Noord Damaraland
Damaraland, tussen Swakopmund en Etosha, is vooral gekend om z’n bizarre rotsformaties en prehistorische rotstekeningen. Je treft er ook een specifieke fauna en flora, aangepast aan het droge klimaat.  Planten overleven door de mist van de oceaan. Met wat geluk spot je er ook de zeldzame woestijnolifant die langere poten en een langere slurf heeft. De unieke fauna en flora maken deze streek onaards en buitengewoon. Dit is ook het land van de Himba's, een semi-nomadisch volk dat leeft in verspreide nederzettingen door de hele regio. Het zijn trotse, vriendelijke mensen en de vrouwen zijn bijzonder knap met verschillende haarstijlen en traditionele kleding. Centraal ligt het pittoreske Hoarusib, een droge rivierbedding dat het land van de Himba's doorkruist.
9
Dag 13   Etosha
Etosha Nationaal Park. Vandaag vertrek je in het westen, je verlaat het park in het zuiden. Etosha behoort tot de grootste wildparken van Afrika en de dieren die hier leven, zijn typerend voor de Afrikaanse savanne. Je vindt er grote kuddes zebra’s, olifanten, giraffen, oryxen en de zeldzame “blackfaced impala's” of rooibokken.
10
Dag 14-15   Etosha
Op eigen houtje rijd je rond in het nationaal park. Je mag de auto niet verlaten, behalve op welbepaalde (omheinde) locaties waar je ook sanitaire voorzieningen treft. Je speurt naar grote roofdieren zoals leeuwen, hyena's, cheeta's, jakhalzen en luipaarden. In de kampen kun je picknick en water kopen. De drinkplaatsen waar het wild zijn dorst komt lessen zijn ideale locaties om je lunch te nuttigen. Je ontdekt ook het centrale gedeelte van het park met de uitgestrekte zoutpan. De naam Etosha betekent 'grote witte plek van droog water', waarmee gerefereerd wordt naar de zoutpan die het grootste deel van het park omvat.
11
Dag 16 Waterberg plateau
Rit naar Waterberg. Een grote rode rotsblok is al van ver zichtbaar en rijst hoog uit boven het vlakke landschap. Een wandeling naar de top is dan ook een aanrader. Het park is gekend om zijn weelderige vegetatie en een grote verscheidenheid aan wild en vogels.
12
Dag 17  Windhoek
Transfer naar Windhoek luchthaven en inleveren van de huurwagen.
Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Gids
 • Ontbijt
 • Toegangsgelden
 • Transfers ter plaatse
 • Vermelde maaltijden
 • Verzorgde reisdocumenten
Niet inbegrepen
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Huurwagen
 • Lokale taksen
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven


  You don't have permission to register