Rondreis Madagascar

Rondreis Madagascar

€1968 per persoon

Deze reis laat je genieten van de schoonheid en diversiteit van het grootste eiland van Afrika. De verschillende plant- en diersoorten hebben zich een hele tijd onafhankelijk van het vasteland kunnen ontwikkelen. Dit heeft gezorgd voor enkele zeldzame en unieke soorten. De bekendste hiervan zijn de lemuren, dit is een gevarieerde groep halfapen die alleen maar op Madagaskar voorkomt.

Enkele andere bekende dieren die alleen op het eiland leven zijn de Madagaskargekko’s (felgekleurde hagedissen), de komeetstaartvlinder, de tenreks en de fossa. Al deze dieren maken een bezoek aan dit eiland tot een unieke ervaring.

1
Dag 1  Antananarivo
Bij aankomst in de luchthaven van Antananarivo word je opgewacht door onze lokale agent. Hij brengt je naar het hotel waar je kan inchecken, je kan er nog een verfrissende duik nemen in het zwembad.
2
Dag 2 Antananarivo - Andasibe
In de ochtend vertrek je naar Andasibe, je rijdt er door de prachtige natuur en rijstvelden. Na de lunch bezoek je het Villagers Park. Dit kleine stukje woud wordt beheerd door een nieuwe groep van lokale gidsen. Je ziet er maki's, slangen, kikkers, kameleons.
3
Dag 3  Andasibe - Analamazaotra
Rondom het kleine dorpje Andasibe bevindt zich het gelijknamige Andasibe National Park, een gebied waar een grote diversiteit aan unieke wilde dieren zich huisvesten. Analamazaotra is de lokale naam voor het populaire Andasibe National Park. Vanwege de kleine omvang kun je het toegankelijke park met mooie regenwouden en twee kleine meren eenvoudig verkennen. Een hoogtepunt in een reis door Madagaskar is het horen van de roep van de Indri, de ster van het regenwoud! De indrukwekkende roep klinkt als een sirene die in de weidse omgeving te horen is en wordt door de Indri gebruikt om hun territorium af te bakenen, te paren of voor dreiging.
4
Dag 4  Andasibe - Tana
In Analamazaotra is nog veel meer bijzondere fauna te zien, waaronder kameleons, kikkers, de gecamoufleerde bladstaartgekko, en andere unieke lemuren zoals de diadeemsifaka, wolmaki, grijze halfmaki en de zwartkopmaki. Een paradijs vol dieren! Na de lunch ga je terug naar Tana.
5
Dag 5  Tana - Tuléar - Ifaty
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Tuléar in het zuidwesten. Vandaag doe je de 'rodeo route', een fantastische wandeling in het fascinerende bos vol baobabs, moringas, pachypodium enz. De prachtige kust biedt tal van mogelijkheden om er te snorkelen. Vanaf juni tot eind augustus kan je er walvissen spotten.
6
Dag 6  Ifaty
Vandaag heb je een vrije dag om te genieten van de prachtige witten zandstranden of om te gaan snorkelen. Je kan ook terug naar het woud gaan om het 'tortoise' dorp te bezoeken, een opvangcentrum voor landschildpadden. Alle activiteiten kunnen vanuit het hotel geregeld worden.
7
Dag 7  Ifaty - Tuléar - Isalo
Na het ontbijt ga je naar het Isalo Nationaal Park met onderweg ook een stop in het Zombitse park, een beschermd natuurgebied gekend voor roofvogels, vleermuizen, verschillende aapsoorten. Kort na de middag bezoek je het Nationaal Park van Isalo, een park dat absoluut niet mag ontbreken op deze rondreis! Het bestaat uit een reeks van langgerekte en vaak spectaculaire rotsformaties. Dieren die je hier kan zien zijn de fosa (fretkat), de ringstaart maki, de sifaka en de bruine lemur.
8
Dag 8  Isalo Nationaal Park
Vandaag wandel je de Namaza trail. Je volgt samen met de gids de rivier tot aan de canyon met het 'natuurlijk zwembad' waar je de tijd hebt om een verfrissende duik te nemen. Hierna wandel je verder door het park van Isalo waar de kans groot is dat je kuddes ringstaarten en sifaka's kan zien.
9
Dag 9  Isalo - Ranomafana
Na het ontbijt bezoek je het 'Anja community reserve'. De groep bergen die er als prachtige achtergrond dienen bevatten verschillende natuurlijke grotten die later als familiegraven werden gebruikt. Je bezoekt er ook het charmante oude centrum in het hooggelegen stadsdeel van Fianarantsoa. Vervolgens ervaar je verschillende aspecten van de warme en intrigerende Betsileo cultuur op het platteland.
10
Dag 10  Ranomafana
Na het ontbijt verken je samen met een lokale gids het indrukwekkende regenwoud en de lemuren van Ranomafana Nationaal Park. Je loopt langs enorme bomen turend naar unieke planten en dieren, voelt de frisse en koele lucht en hoort de geluiden van het regenwoud, rivieren en watervallen.
11
Dag 11  Ranomafana - Ambositra - Antsirabe
De volgende bestemming is Ranomafana. Je passeert Ambositra, een rustiek dorp dat bekend staat om zijn mooie houtsnijwerken. Ranomafana is een klein gemoedelijk dorpje genesteld tussen bergachtige groene heuvels. Na aankomst kun je eventueel op eigen gelegenheid door het dorp wandelen en het lokale leven aanschouwen en een workshop bijwonen.
12
Dag 12  Antsirabe - Antananarivo
In de ochtend gaat de reis verder naar Antsirabe. Je doet er een expeditie naar het Tritriva en Andraikiba meer. Het Titrivameer is een vulkanisch meer vlakbij het dorp Belazao. Het meer vult een uitgestorven krater die opmerkelijk is door de aanwezigheid van tal van warmwaterbronnen. Op de terugweg stop je bij de Ambatolampy en bezoek je een kookpot-workshop waar lokale keukenmaterialen gemaakt worden uit aluminium.
13
Dag 13  Antananarivo - terugvlucht
Na het ontbijt heb je nog wat vrije tijd (naargelang de vluchturen). Er is een transfer voorzien naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.
Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Kamer en ontbijt
 • Transfers ter plaatse
 • Engelstalige gids
 • Entreegelden voor de parken
 • Vermelde excursies
 • Verzorgde reisdocumenten
Niet inbegrepen
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vlucht
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven


  You don't have permission to register