Rondreis Tanzania & Zanzibar

Rondreis Tanzania & Zanzibar

€2948 per persoon

Alle natuurlijke klassiekers van Tanzania, dat is waar het op deze reis om gaat. De jaarlijkse migratie in de Serengeti en de unieke Ngorongoro krater zijn twee hoogtepunten die Tanzania te bieden heeft.

Het Oost-Afrikaanse land blinkt uit in uitgestrekte nationale parken en de enorme diversiteit aan wild.

1
Dag 1  Arusha
Bij aankomst op de internationale luchthaven Kilimanjaro word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger die je naar het hotel brengt. Rest van de dag vrij om de bruisende stad te ontdekken of uit te rusten.
2
Dag 2  Ngorongoro
Vrije voormiddag. Na de middag vertrek je naar het Ngorongoro Conservation Area. Dit gebied is beschermd werelderfgoed en vernoemd naar de krater van Ngorongoro, 's werelds grootste inactieve en onvoltooide vulkanische caldera.
3
Dag 3  Ngorongoro krater
De Ngorongoro krater is de beste plek ter wereld om leeuwen te zien. Vanaf de kraterrand kijk je het vlakke, groengele dal in. Eindeloos strekt de krater zich 600 meter lager voor je uit in het noorden van Tanzania, niet ver van de grens met Kenia. Vandaag daal je af naar de bodem van de krater voor een ganse dag safari met picknick lunch. Het Ngorongoro dal is volledig omsloten door de cirkelvormige bergrug. Het is de grootste vulkaankrater ter wereld die niet onder water is gelopen.Het bulkt er van de wilde dieren: leeuwen, olifanten, luipaarden, zebra’s, neushoorns, buffels, nijlpaarden, apen en verschillende vogelsoorten.
4
Dag 4  Serengeti
Serengeti - het Masai-woord voor ‘eindeloze vlakte’ - is het beroemdste park van Tanzania. Samen met de Masai Mara in Kenia, vormt het gebied een groot ecosysteem met de grootste overgebleven concentratie weidedieren in Afrika. Het ecosysteem is één van de oudste ter wereld. De essentiële kenmerken van klimaat, vegetatie en fauna zijn nauwelijks veranderd in de afgelopen decennia. Het is de thuisbasis voor het grootste wildlife spektakel op aarde en is ook bekend om de jaarlijkse migratie van zebra's en gnoes.
5
Dag 5  Serengeti
Maak je klaar voor een volledige dag safari op zoek naar de 'The Big Five'. Gans het jaar door kan je hier de leeuw, het luipaard, de buffel, de olifant en de neushoorn spotten. Maar ook tal van andere dieren zijn aanwezig in dit park zoals de cheeta, caracal, steenbok, gier, nijlpaard, hyena, waterbok, gazelle... Er zijn ook meer dan 540 vogelsoorten en 20 soorten antilopen. Je picknickt onderweg middenin de savanne.
6
Dag 6  Lake Manyara
Lake Manyara Nationaal Park ligt aan de voet van de grote Rift Vallei, het is een bijzonder park met een grote diversiteit aan vegetatie zones. Lake Manyara is bekend om haar boomklimmende leeuwen voornamelijk verder zuidelijk te vinden. Tussen de Msasa en Bagavo rivier verandert de vegetatie in open savanne vlaktes afgeschermd door een strook van acacia wouden. Hier op de savanne vlaktes zijn de zeer opvallende donker huid getinte giraffen te vinden, naast vele buffels, zebra’s en gnoes.
7
Dag 7  Arusha
Na het ontbijt vertrekt u naar Arusha, waar u de safari afsluit met een heerlijke lunch. Vervolgens is er een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Zanzibar.
8
Dag 8 - 11 Zanzibar
Zanzibar staat bekend als hét vakantieparadijs van Afrika. Parelwitte zandstranden bezaaid met palmbomen, kristalhelder azuurblauw water en een verblijf in het beste luxe resort van het eiland laten je nu al wegdromen. Je slaapt er in een prachtige deluxe kamer of in een villa op het strand. Vanuit het hotel zijn er verschillende excursies mogelijk zoals een bezoek aan Stonetown, zwemmen met dolfijnen, specerijen tour, island hopping met een traditioneel schip, snorkelen, kitesurfen etc. Niet inbegrepen in de prijs, maar wel mogelijk om op voorhand bij te boeken.
9
Dag 12 Terugvlucht
Na de middag is er een transfer voorzien naar de luchthaven voor de terugvlucht.     Deze rondreis kan ingekort, uitgebreid of aangepast worden naar eigen voorkeuren en wensen.
Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Safari met 4x4
 • Transfers ter plaatse
 • Safari's en entreegelden tot de parken
 • Engelstalige gids tijdens de safari
 • Ontbijt tijdens het verblijf in Zanzibar
 • Vol pension tijdens de rondreis
 • Verzorgde reisdocumenten
Niet inbegrepen
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vlucht
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven


  You don't have permission to register